banner78
banner12

15 Temmuz’da iktidar elden gidiyor diyerek ayakları kıçına vuran ve bu uğurda kendini tankların altına atan,vücudunu mermilere siper eden o kahraman Türk evlatlarına seslenmek istiyorum!... Demokrasi meydanlarında nöbet çağrıları yaparak,halkı buralara diken, Vatan Millet Sakarya nidalarını atıp,meydanlarda “Atatürk” vurgusunu ön plana çıkartarak sadece kendi taraftarını değil,tüm tarafları toplamayı başaran,ellerine aldıkları bayraklarla sözde siyaset karıştırmayan,ancak düpedüz iktidar kaygısı yaşayan yetkililer,ilgililer,siyasiler,bürokratlar! 30 Ağustos gecesi neredeydiniz?

Aslında yazıyı fazla uzatmaya hiç gerek yok.Anlayan anladı zaten.

Yahu arkadaş; 94 yıllık koskoca zaferi görme,4 günde Ülkenin nasıl özgürlüğe kavuştuğunu anlama, bilme bugünkü Cumhuriyetin temellerinin aslında 30 Ağustos sonrası atıldığını anlama yada anlamak isteme sonra kalk Demokrasi de,nöbet de!Asıl bu büyük günde nöbette olacaksın ki anlayayım birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu.Demek ki her şey sözdeymiş!...

30 Ağustos kutlamaları malum artık yapılmıyor. Hasbel kader CHP’li belediyeler yaptıkları organizasyonlarla 30 Ağustos Zafer Bayramını unutturmamak için bir mücadele içindeler. İyi ki bu mücadeleyi veriyorlar da Zafer bayramını unutmak üzere olan çocuklarımız bazı şeylerin biraz biraz farkına varıyorlar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindeki personeli (ki geceye damgasını vuran Edirne Belediye Bandosu en başta) gerçekten manidar bir etkinlik düzenlediler.Zafer şarkıları,Kahramanlık marşları derken bir ulusun 94 yıllık gururunu şarkılarla bizlere yaşattılar.Her zamanki gibi Recep Gürkan yaptığı konuşmayla bir solcu olsa bile Milliyetçi duygularını öne çıkartmış,Vatan,Millet sevgisini o gecede dosta düşmana göstermişti.Elbette o geceyi göremeyenlerde vardı.Kimdi onlar?

Demokrasi nöbetlerinde ellerinde bayraklarıyla üst mercilere görünmeye çalışan ve koltukları kaymasın, “aman biz dün paralelciydik, bugün Ak Partiliyiz! Reis ne derse ölürüz” diyen bürokratlar.Yani paralel olmadığını haykırmaya çalışanlar….

Ekmek uğruna zorla alanlara dikilen “gelmezseniz işinizden olursunuz” denilerek tehdit edilen hizmet alımı elemanlar…. Ve daha neler neler,kimler kimler…

Uzun lafın kısası… “Biz Demokrasi nöbetine geldiysek sizde Cumhuriyet nöbetine gelecektiniz”diyenler meydanlarda ağırlıktaydı.

Yani her şey 15 Temmuz korkusu ve kaygısı içindi.Gönül isterdi ki; ellerde bayraklar ağızda marşlar,kalplerde Atatürk ve Vatan sevgisi ile Zafer Bayramımızı kutlayalım.Ama olmadı.Demokrasi nöbetine gelmeyenler nasıl idareler tarafından fişlendiyse,Zafer Bayramı kutlamalarına gidecek olanlarda fişlenecekti! Yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünenlere….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.