banner137
banner12

Derya Kuloğlu! Tam 3 yıldır Trakya Üniversitesi’nde hak gaspı yaşadığını iddia ederek hukuk mücadelesi veriyor.Nedeni ise? “siz bizden değilsiniz”….

Konuya sosyal medya üzerinden vakıf olduğumuz kadar Trakya Üniversitesi’ndeki yaşanan gelişmelerden dolayı da duyarlıyız.

Bugün Bölge İdare Mahkemesi’nde duruşması vardı.Göreve iade edilmek,Türkiye’nin tek Gümrük diploması verme yetkisi olan okulu ünvanını taşıyan Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu’nda eğitmen sıfatıyla öğrencilerini yetiştirmek tek derdi.

Bir hukuk mücadelesi veriyor.Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın kadını olarak,ülkesine bağlı,milli değerlerine saygılı kişiliğini gördüğümüz bu insan maalesef bugün tek başına yargı karşısında kendisine kurulan tüm komplolara ve hiçbir kadın grubunun desteğini almamasına rağmen hukuk mücadelesini verdi.

O çok atıp tutan ve basit olaylarda zıp zıp zıplayan kadın örgütlerini de açıkçası burada görmek isterdim ama neyse….

Mahkeme Hakimi inanılmaz bir sabır ve gayret içerisinde hoşgörü ile Derya Kuloğlu’nu dinledi.Sabır ki ne sabır!....Anlatmaya başladı,kronolojik olarak yaşanan olayları anlattı.Kendisine nasıl ve ne tür bir oyunun üniversite yönetimi tarafından kurulmak istendiğini anlattı.Bizlerde gazeteci olarak davayı dinledik,tanıklık ettik.Açıkçası şaştım kaldım.Sahte belgeler,usulsüz alınan kararlar,çelişkili ifadelerle 3 yıllık mücadelesini 1 saatte anlattı.Ve mahkeme başkanı ile zaman karşı karşıya kalsa da,sabrı karşısında takdir ettiğim mahkeme başkanı can kulağıyla dinledi kendisini.Buraya kadar her şey normal bir süreçti.Lakin savunmasını yaptığı mahkeme aslında ceza mahkemesi değildi,sadece işine geri dönmesi konusunda yetkili mahkeme olan ve bu yönde karar verecek olan Bölge İdare Mahkemesiydi.Netice itibariyle 15 gün içersinde verilecek karar konusunda 1 hafta içinde savunmasına ek vereceği ne varsa verilmesi istendi ve dava 15 gün sonraya bırakıldı.

Şimdi burada dikkat çekmek istediğim ve savunmada ben gibi diğer meslektaşlarımın ilgisini çeken konulara değinelim….

Öncelikle Trakya Üniversitesi bünyesinde görev yapan kim varsa ve bunlar yasa dışı bir hal içerisindeyse ve bu konuda yargı karşısına çıkmış hele yine ceza almışsa bunların hala görevleri başında hatta yeni atamaları ile yeni görevlere verilmesiydi benim dikkatimi çeken…

Şu an halen Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Cumhurbaşkanı’na hakaretten ceza almış kişilerin aktif görevde olduğunu,belge ve dosya numaraları ile açıklaması ve dahası FETÖ soruşturması kapsamında cezaevinde yatmasına rağmen hiç bir şey olmamış gibi halen çalıştığını,salonda bulunan ve üniversite adına savunma yapan avukatın bile evrakta sahtecilik yaptığını iddia ederek üniversiteyi savunmasının yanlış olduğunu, haykırması bizleri bir hayli şaşırtmıştı.

Resmen bir kadının hak ve hukuk arayışı içerisinde oluşu,sırf “siz bizden değilsin”diyerek soyutlamaya çalıştıkları,akıl sağlığı yerinde değil diyerek kir atmaya çalıştıkları bir kadının mücadelesini izliyorduk.

Adil yargılama sürecinde sayın Kuloğlu’nun akademik kariyeri ve uğradığı haksızlıklar ve haksızlıklara uğratanların kısa sürede anlaşılacağı bu davada inşallah mağduriyeti en kısa sürede giderilir.

Üniversitenin de eğer böyle bir yanlışı varsa ve bu tür hakaret odaklarının çalışmasına göz yumuyorsa, bu yönde hukukun devreye girmesini canı gönülden arzuluyoruz.Çünkü üniversite bu şehrin üniversitesidir.Birilerinin babasının malı değil….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.