banner137
banner12

Siyasi görüşe göre tartışılabilir! “Büyük Devlet ne demektir?Büyük Devlet denilince ne anlıyorsunuz?”gibi cümleler aslında her şeyin özetidir:Önemli olan bu cümleler sarf edilirken içinin doldurulması ve dahası doldurulanların uygulanmasıdır.

Evet “biz büyük bir Devletiz”dersem iktidarın güdümünde olan biriymişim gibi algılanabilir.Ama “Devletimiz çok büyük” dersem güdümün pek değişiceğini sanmıyorum. “Devlet olmak” demek “toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır.”

“Büyük devlet olmak”cümlesinin sonu yoktur.Ucu bucağı açıktır…

Otoyollar yapmak,köprüler yapmak,havalimanları,deniz ve demir yollarını genişletmek,alt yapı,üst yapı gibi sorunları kökünden çözmek yani her şeyi ile bireyinin refahını sağlamak belki büyük devlet olmayı gerektirir.Peki “biz Büyük bir Devlet miyiz” diye sorsam? Ne dersiniz?

Ben yaşadığım ile bakmak isterim.Yaşadığım ile göre örnekler vermek isterim.Sorunları çok olan bir İl’iz.Dört bir yanı tarih kokan,tarihi dokusu ile yapılaşmaya pek izin vermeyen,verilmediği yerde "kimse görmez" diyerek oldu bittiye getirilen ve imar anlamında anası ağlamış bir şehiriz….

Elbette Belediyemizin iktidar belediyesi olmamasının verdiği bir çok dezavantaj var.Her şeyden önce para yok!Para olsa bile borç çok.İktidar belediyelerinin uçtuğunu yada uçurulduğunu görüyoruz.Ancak ben aydınlatma lambalarını dahi yakamayan bir Devletten bahsetmek istiyorum.Şimdi yukarda filler tepişirken aşağıda olan farelere oluyor.

Avrupa’ya açılan şehiriz ya yeri geldiğinde.Avrupa’nın kapısıyız ya yeri geldiğinde…İktidarın ampulü olmasına rağmen kentini aydınlatamayan bir ampulün yöneticilerininde olduğunu unutmamak lazım.Şimdi sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soralım desem; adamın vereceği veya danışmalarının vereceği cevap açık ortada ama biz yinede soralım.Çünkü bizim ampullerin yapacağı bir şey yok!

Sayın Başbakanım!....

Serhat şehri Edirne’mizin gerek doğu gerekse batı gerekse kuzey gerekse güney girişlerinde yollarımızın büyük bir bölümü karanlıktadır.Buna ücretli olan Tem otoyollarımızda dahildir.Abone olunmadığı için yakılmayan aydınlatma lambalarımız var.Karayolları topu Belediyeye,Belediye İl Özel İdaresine,İl Özel İdaresi de Valilik’te “bana ne” deyip topu vatandaşa atmaktadır.Olan vatandaşın malına,canına olmaktadır.Eğer bizler yolunu dahi aydınlatamayan bir Devlet isek bizim “Büyük devlet olmamız mümkünmüdür”desem: ki dedim!

O zaman burada görev yapan yöneticilerin ne iş yaptığını sormaz mı Sayın Başbakanım? Elbette sorar; Bu yüzden bu işi Başbakanımıza değil de, Devleti temsil eden İlimizin değerli Valisine soralım…..

Sayın Valim kim abone olacak? Bu yollar ne zaman karanlıktan kurtulacak?Yol medeniyet ışık ise gücün simgesidir.Her şeyi sarıp sarmalayan sizler gelin bir el atında,Karayolları topu taca atmaktan vazgeçsin.Hatırlar mısınız bilmem? Hani Suriyeli sığınmacılar sınır kapsılarımıza yürümeye başladığı zaman TEM otoyolu üzerinde müdahale olacaktı.İşte o zaman siz yol karanlık ve aydınlatma lambaları yanmıyor diye ilgili kurumu aramış ve “lambaları yakın talimatı” vermiştiniz ve o gece lambalar yanmamıştı.Yani Devleti takan olmamıştı….

Devletin büyüklüğünü gösterinde şu yollarda bulunan aydınlatmalar yansın ve canlar yok olmasın.Nede olsa biz Büyük Bir Devletiz……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.