banner78
banner12

Öyle yada böyle pandemi koşulları altında yaşamımızı uzun bir süre daha sürdüreceğiz.Şüphesiz ki; hayatımızı alt üst eden bu illetten kurtulmak için her ferd üzerine düşeni ve fazlasını mutlaka yapmaktadır.Hayatın acımasız olduğu,insanoğlunun para hırsının maalesef ki burada da üzülerek karşımıza çıktığını görmekteyiz.Bir yanda vaka sayılarının artması,bir yanda tedbirlere tam anlamıyla uyulmaması,uyarıların dikkate alınmaması sonucunda karşımızdaki tablo ile yüz yüzeyiz.

Aşı tedariği ve vatandaşa ulaşımı konusunda gereken yapılırken,uygulamanında aşı oldukça hızlı bir şekilde yapıldığını görmekteyiz.Ülkemizde tüm sağlık çalışanları bu işin yükünü çekerken,kendini bilmez vatandaşların pervasız davranışları bu yükün dahada artmasına neden oluyor.Polisimiz gece gündüz kısıtlamalar kapsamında nöbet ağacı olmuş,her köşe başına konulmuş,denetimlerini yaparken saçma sapan işlerden dolayı masa başındaki zihniyetin verdiği izin kağıtları ve beraberinde getirdiği sorunlarla boğuşmakta yine polisimize düşüyor.

Ülkede bir kesimin anası ağlarken birileri de malı götürme derdinde,parsayı toplama niyetinde.Edirne esnafına gelecek olursak hiç sormayın?Anası ağlamış durumda.Avrupa’ya açılan kara sınır kapımızdan gelene-geçene,sınır komşularımızdan ilimize alış verişe gelene bel bağlamış olan esnafımız maalesef amelsizce para kazanma hırsı olanlar yüzünden adeta mağdur ediliyor.

Bulgaristan Başbakanı’nın “PCR testini kaldıralım”demesine rağmen ısrarla bizim PCR testi uygulamamız sonrasında,kendileri de AB istiyor diye PCR testini uygulamaya başlayınca,Bulgaristan vatandaşları maalesef Edirne’mize uğramamaya başladı.Bir PCR testi Bulgaristan tarafında 300 ila 400 TL arasında değişen rakamlarda.Bizde ise 225 ila 250 TL.

Bizim burada Edirneliler olarak asıl sorgulamamız gereken konu maliyeti 40 TL olan test için neden 250 TL alıyor olmamız.Birileri esnaf can çekişirken cebini dolduruyor,PCR testinden ülkede zenginler oluşturuluyor ama kimse çıkıp şu testi “maliyetine yapın demiyor!” Veya “40 TL değil 100 TL alın demiyor!”Devlet olmanın gereklilikleri yerine gelecekse bu şekilde gelebilir.Öyle yada böyle PCR testi yapılmalı.Ama maliyet en düşük seviyede tutulmalı.Bakın görün o zaman her gelen testini de yaptırır Edirne esnafına da paranın kralını bırakır.Sizce birlerinin cebinin dolması mı daha iyi yoksa esnafın kazanması mı?

Bu şekilde yapılacak uygulama ile,yurt dışından gelen çok sayıda vatandaş testini yaptırır,ve teniz olarak şehrimize gelir alış verini yapar.Herkeste kendini korur ve kollar ise sorunu aşarız.Esnaf batıyor batıyor! Şunun şurasında 1 ay daha dayanır yada dayanmaz.Umudu olan Bulgaristan vatandaşlarını birileri para kazanacak diye küstürmeyelim.PCR testinin geçerlilik süresi 72 saat.İki ülke yetkilileri bu konuyu görüşüp tek taraflı olarak uygulanmasını sağlayabilir,ücretini de iki ülke karşılayacak şekilde maliyeti üzerinden anlaşabilir.

Burada bu işin aşılması için Valimiz Ekrem Canalp’in girişim yapacağına hiç şüphem yok.Kısa sürede karşı tarafla irtibata geçerek konunun değerlendirmesi yapılabilir.Yoksa esnaf biter,kepenk kapatırsa işsizlik başlar,sorunlar için çıkılmaz bir hal alır.Bende söylemesi….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.