banner137
banner12

Kimisi 500 yıllık kimisi 600…

Geçmişten günümüze taşınan en güzel tarihi varlıklarımız geleceğe taşınan köprüler onlar…Yıllarca belkide üzerlerinden geçen tonlarca yüke rağmen bugünlere gelebilmiş,o dönemde sadece at arabalarının geçmesi için planlanan ancak bugün üzerinden tank,tır,iş makinesi geçirdiğimiz eşsiz eserler onlar.

Başlarından geçen onarım sonrası adeta içine sıçılan tarihi taş köprülerimizden bahsetmek istiyorum…

Yoldaki çukurları yazan bizler,her sakıncalı işin faturasını belediyeye kesen bizler, nedense köprülerle ilgili tek satır yazmıyoruz.Onarım sonrası orijinalitesi bile tartışılır olan taş köprüler bugün kaderine ter edilmiş durumda.Zeminine döşenen taşlara hiç baktınız mı?Aracınızla geçerken o koca koca çukurların içine düştünüz mü?Yada o içine düştüğünüz çukur lastiğinizi yardı mı?Jantınıza zarar verdi mi?Amortisör veya ön takıma zarar verdi mi?

Elbette bu sıkıntıyı yaşamış olanlarınız vardır..

Lakin ben bu kısmından ziyade bu köprünün bu durumuna seyirci olanlara bir iki çift laf edeceğim.

Her şeyden önce ahmakça belediyeyi eleştirenler bu eleştirisinden vazgeçecekler.Köprülerin bakım ve onarım sorumlulukları Karayolları Genel Müdürlüğü uhdesinde olup,bu tür zarar gören yerler Kurul izni ile onarılmaktadır.

Elbette utanması gereken adamlar bu köprünün üzerinden makam araçları ile defalarca gelip geçmekte,ancak yapılması konusunda durumu pek umursamamakta gibi geliyor bana.

Yahu 1 yılı aşkın bir süredir köprülerin zemin taşları harabe durumunda.Millet koskoca köprüyü bir yılda bugünün şartları ile yaparken,ecdat bu köprüleri o günün şartları ile 1-2 yılda tamamlarken sen sadece zemin taşları konusunda bırak onarımı talimatı bile 1 yılda veremedin be! “Sen ne iş yaparsın?” diye sormak elbette haddime değil ama bir şeylerde yapmanızı canı gönülden bu halk ister. Somut adımlar görmek ister. Lafla peynir gemisinin yürümediğini bilen ve artık gören bu halk açıkça hizmet ister hatta yapılanların anlatılmasını ister.

Şöyle bir çıkıp baksanız fena olmaz hani.Zemin taşlarını yapana kadar bari Gazimihal bey Köprüsünün üzerinde bulunan çalı,çırpı,kök bağlamış ağaç ve pisliğini temizle de az biraz utanma varsa millet bir şeyler yapıldığını görsün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.