banner137
banner12

Malum ülkemiz adeta ekonomik bir savaşın içinde….Amerika’nın kahpe oyunu ile döviz kurlarında ki artış ve ani dalgalanma bizi yıkacağına daha çok bir araya getirdi.15 Temmuz hain darbe girişiminde F-16’lara kiremit atan,taş fırlatan bu millet bir defa daha duruşunu sergileyerek ülke menfaati konu olunca kenetlenme yolunu seçti ve ateşi çıkan dolar’ın bir anda ateşini düşürmeyi ve bir seviyeye oturtmasını başardı.

Evet birileri hain emellerini karanlık güçlerle beraber hareket ederek ortay koymuş,bir deneme daha yapmış ama bundada başarılı olamamışlardı.Başkanlık sistemini adeta sekteye uğratmak için verilen bu mücadelede görünen o ki; dış güçler başarısız olmuş ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacak dik duruşumuzu bozamamışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ve benzer girişimlerin artarak devam edeceğinin altını çizmiş ve ülke ekonomisinin sekteye uğramaması için üretim demiş,milli birlik ve beraberlik çağrısını yinelemişti.İşte bu aziz millet bir kes daha kenetlenerek ateşi yükselten rahibe fitili vererek ateşin düşmesini sağlamıştı.

Peki biz Edirne’de bunu nasıl hissettik biraz buna bakmak lazım.Bazı sosyal medya kahramanları her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik çağrısı yapacağına, felaket tellallığı yaparak çeşitli senaryolar üretmiş,belli bir kesime hizmet ederek olumsuz yönde paylaşımları arttırmıştı.Ama aklı selim olan Edirneli meselenin Devlet-Millet meselesi olduğunu görerek doğru hamlesini yapmış ve çağrılara kulak vermişti.

Peki yatırımları ne durumdaydı? Yaşanan krizle durması gereken yatırımlar durmamış,devlet eli ile yapılan inşaatlar devam etmiş, hatta İl Özel İdaresi iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam etmişti.

Elbette bunda özel gayreti olan Edirne Valisi Günay Özdemir’i unutmamak lazım.Medya ile boy göstermeyi pek sevmese de, köylünün yüzünün gülmesi,yapılan hizmetlerin takdir edilmesi şüphesiz başarının göstergesiydi.Bunca sıkıntıya rağmen eğer hizmetler aksamıyorsa,bu başarıya şapka çıkartmak lazımdı.Köylünün bozuk yolları onarılıyor,tarla bağlantı yolları elden geçiyor,alt yapı ve benzeri hizmetler ise tüm hızıyla devam ediyordu.Zaten bu başarının aslında göstergesi olarak da yorumlanabilecek en somut gösterge son seçimde Ak parti’nin oylarının artmasıydı.Birleri çıkıp “ben yaptım” şeklinde böbürlensede köylü aldığı hizmetin karşılığını vermişti.

Zaman zaman konuştuğum köylü Vali’nin bu konuda iletilen talepleri karşıladığını,mantıklı ve olumlu isteklerin derhal kısa süre içinde İl Özel İdaresi üzerinden karşılandığı belirterek Genel Sekreterin neredeyse köyde yatar hale geldiğini söylüyorlardı.hal böyle olunca kent ile bağı olan köylü sandıkta bu bağı sağlamlamış ve kullandığı oy’un iktidar partisine gidecek şekilde olmasını sağlamıştı.

“Görünen köy kılavuz istemez” diye boşa dememişler!... Belki zaman zaman haksız eleştirilere maruz bırakılsada ilin Valisi, halk arasına çıkıldığında veya köylü ile sohbet edildiğinde durumun hiçte öyle olmadığı kısa sürede anlaşılıyor.Bu yüzden halka yapılan hizmetlerin ilerleyen süreçte kentliye yansımaları da mutlaka olacaktır.Birileri “ha bugün ha yarın gitti gidiyor” hesapları yaparken Vali’nin stratejik manada il’i masaya yatırdığı ve programlı bir şekilde yatırımları takip ettiği apaçık ortada.

Eee ne diyelim!...Daha önceleride yazdık. “Birileri çıkıp anlatsın” dedik.Ama onlar anlatmaktan ziyade başka işlerle uğraştıkları için bunları pek anlatma taraftarı olmadılar.Allah’tan köylü anlattı da,bizde neyin ne olduğunu gördük.

Bu yüzden kıssadan hisse; biz büyük bir ülke olmayı bu büyük millet sayesinde gördük.Millet Devlet el ele olunca başarılmayacak işin olmadığı ve karşımızda duracak gücün bulunmadığını açıkça vurgulamak isterim….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.