banner137
banner12

Hafta sonu Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir toplantı düzenleyerek göreve geldikleri günden buyana geçen 3 aylık süreyi değerlendirmek istemiş ve halkın katılımıyla soru-cevap şeklinde hesap vermek adına adeta kürsüde yerini almıştı.

Belkide bir ilk yaşanıyordu.İlk defa bir belediye Başkanı halkına hesap vermek adına böylesi önemli bir toplantı düzenliyordu.Salonu doldurmak için her şey yapılmış,gün öncesinden halkın katılımının sağlanması için çağrılar,anonslar yapılmış ancak salona bakıldığında azda olsa bir hüsran yaşanmıştı; ki bu Recep Gürkan’ın ağzından dökülen sözlerdende açıkça anlaşılıyordu.

Salon kadrolu CHP’liler tarafından aslında doldurulmuştu ama başkanın istediği bu değildi.O halkı istiyordu.Hani zaman zaman kendisini eleştiren halk vardı ya onları bekliyordu ama onlar bir elin beş parmağı kadar azdı.Bence CHP’liler biraz bu konuda başkan olan sahip çıkma duyguların bir kenara bırakacaklar işlerine bakacaklar halk ile başkanın arasında kalmayacaklar.Siyaseti siyasi ortamda yalakalığı ise gerektiği noktalarda yapacaklar ki halk rahatça bu ortamlara gelebilsin.Yoksa kendin çalmışsın kendin oynamışsın durumundan bir farkın olmaz…

Evet toplantı öyle yada böyle iyiydi.Daire müdürleri,belediye personelinin bazıları yetkili yetkisiz kim varsa oradaydı.Başkan yardımcıları başkanın yanında yer almış olası bir soruda soruyu bertaraf edebilmek adına yerlerini almışlardı.

Tam 4 saat süre ile konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 3 aylık süredeki her şeyi anlattı.Yapılanı,yapılmayanı yapacakların sıraladı.Akıllı adımlar attığını stratejileri nasıl belirlediğini göstermişti.Salonda bulunan bazı kendini nimetten sayalarda yok değildi hani.Hani Edirne onlar olmadan onlara bir şey sorulmadan şekillendirilemezmiş gibi nimetler varya onlardan bahsediyorum …

Velhasıl verimli bir toplantı oldu ve salonda bulunanlar toplantının ara açılmadan,yeniden ve sıklıkla yapılması talebini ilettiler sayın başkana…Olumlu da karşıladı ama aklında sorduğu sorunun cevabını ile.Halk neredeydi?Neden gelmemişti?

Aslında bu sorunun cevabını toplantının başında vernişti.Her Perşembe günü düzenlediği Halk günü toplantılarına katılımın istenen düzeyde olmadığını ve halkın katılımının olduğu toplantılara başkan yardımcılarının başkanlık ettiğini söylemiş ve katılanların genelde maddi yardım için geldiğinin altını çizmişti. Zaten gelmeyenler yani atarken mangalda kül bırakmayanlar oturdukları yerden gerek sanal alemde gerek kalemini konuşturarak bunu yapıyorlardı ve gelmelerine gerek yoktu.

Edirne’de yaşayan bir vatandaş olarak bende oradaydım.Bir gazeteci kimliğim vardı elbette,haber amaçlı gitmiştim ama bende bir vatandaştım ve eleştirimi orada söz alarak yöneltme hakkım vardı.Başkandan söz istedim ve bana “bir gazeteci olarak seni son sıraya bırakalım” dedi.Elbette kabul ettim ama eleştirimi bir gazeteci olarak değil vatandaş olarak yaptım.Eleştirim şuydu!...

“1353 kişilik bir kadronuz var.Bunlara 30 meclis üyenizi ekleyelim.Edirne’de 24 mahalle var.Bölelim her mahalleye 58 kişiyi koymak mümkün.Belediye çalışanları da öncelikle bu kentte yaşayan bir vatandaş.Tıpkı sizin gibi.Her sabah evlerinden işlerine,işlerinden evlerine gidip gelirken bu cadde ve sokaklardan gelip gidiyorlar ve görüyorlar.Sizde ama makam aracınız ile ama yaya olarak bu kentin sokaklarındasınız.Oturduğum evin etrafı yolları kaya parçaları ile kaplanmış durumda,yeni yerleşim bölgesindeki yaya kaldırımları ottan geçilmiyor ve ormana dönmüş durumda.Neden bunu görüp hiç kimse bir şey yapmıyor”dedim ve hak vererek belediye çalışanlarına durumu anlamalarını söyledi.

Bu söylediğimin hiçbir etkisi olmadığını anladım.Nasıl mı? Yahu arkadaş orada biz başçavuşsun eşeğini oturtmadık!Bir şey söyledik eleştirimizi yaptık.Yanımıza o konuyla ilgili ne bir daire müdürü gelerek adres aldı nede durum hakkında bilgi.

Onun için başkanım, 20 yıldır aynı zihniyetin esiri olan personelden daha fazla bir şey beklememeli.Bunlar böyle alışmışlar.Emekliliği gelene yolunu vereceksin,Eğer iş yapmak isteyen olsaydı orada yanımıza gelir notunu alırdı.Yada yeri biliyorsa ikiletmeye gerek kalmadan gereğini yapar ve “Gökhan Tuzladan’ın dediği konuyu ben hallettim başkanım” der size bilgi sunardı.Bunu yapmadığına göre baya işimiz var demektir….Çünkü Edirne hizmeti hizmet edecek adamdan bekliyor…. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.