banner137
banner12

"Siyaset sahnesi giderek kızışmaya başladı" demek istiyorum ama; ortada daha henüz kızışan bir siyaset sahnesi veya seçim olduğuna dair bir atmosfer henüz oluşmuş gibi görünmüyor.

31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala adayları listelerini hazırlamaları ve kesin listelerin seçim kurullarınca onaylanması sonrasında herkes saflarını belli etmeye başladı.Özellikle listelerde yer almayı bekleyenlerin listelerde yer alamaması sonrasında kızanlar,küsenler,darılanlar oldu ve bunlar genelde ya partisine muhalefete başladı yada karşı görüşler arasında yer alarak “bende varım” demeyi seçti.

31 Mart seçimleri öncesinde bir tahmin yapmak belki çok erken ama CHP adayı Recep Gürkan’ın bazı yerlerden gelen tepkilere rağmen önde olduğu açıkça görülüyor.Ak parti adayı Koray Uymaz’ın kayda değer çalışmalarının yanında kuyusunu kazanlar,yüzüne gülenler ve kendisini aşağı çekenler olmasına rağmen iyi bir yolda olduğunu söylemek mümkün.Yapılan ittifaklar sonrasında seçimin aslında tadı tuzu kaçtı diyebiliriz.Şartlar ittifakı uygun gösterdiği için ittifak yapıldı ama “yapılmamalıydı” diyen çok sayıda insan var elbette.Cumhur ittifakı ile, Millet ittifakı arasında fırtınalar kopuyor! Pabucun pahalı olduğunu gören “aman koltuk gitmesin”diyen ittifaka sarıldı.Eğer gerçekten ülke menfaati,gelecek kaygısı için sarılan varsa eyvallah demek gerekir.

Dedik ya; Koray Uymaz öyle yada böyle sahada el sıkmaya,kapı kapı dolaşmaya, gönül kazanmaya devem ediyor.Ama bazı şeyler öyle göründüğü gibi kolay değil.Her şeyden önce savaşa 1-0 yenik başlıyorsunuz.Mevcut belediye başkanı sıfatı ile her türlü imkanı elinde bulunduran Recep Gürkan bu artı değerini her yerde kullanmasını çok iyi biliyor.En çok eleştiriyi “zamanında neden yapmadı?” diyenlerden alsa da; “siyaset bu kardeşim.Bunu gerektiriyor”demesini bilerek iyide geçiştiriyor.Kimse enayi değil normal zamanda iş yapsın! Seçim zamanı yapacaksın ki; göz boyansın.Yaptı da ne oldu? Bir sürü yatırım var.450 milyon TL’lik yatırım var ama gören yok,memnun olan çok az kişi.Alt yapıya başlasa ne olacak.Çabucak unutulacak!Bu yüzden bizim insanımız son dakika atılan golleri sever ve unutmaz… “Adam 140 milyon TL borçla belediyeyi aldım,450 milyon TL yatırım yaptım,118 milyon TL alacağım 60 milyon TL borcum var” diyor vatandaş umursamıyor bile…Birileri her daim borç bıraktı gitti.Ne oldu? Kir kıymet bildi.Kimse “borcu vardı,taktı gitti”demedi bile.Merhum Varnatopu borç batağında olan bir belediye devralmıştı,muhalefet meclise rağmen borcu ödedi ama kıymet mi bildi?Aha şimdi 20 yıl bu kenti yöneten adam çıkmış söylemleri ile vaatlerde bulunuyor! Yahu kardeşim verdiğin vaatleri zaten zamanında uygulayan sensin! Hala neyin peşindesin?…

Bu yüzden bir dönem daha aday olan Gürkan seçim zamanı yaklaştıkça yatırımlarını hızlandırdı ve bu işin doğası bunu gerektiyor.Yapılanları kime görmüyorsa zaten sandıkta gereken cevap verilir….

Listelerden kimse memnun değil.Bunu bir kere bilelim.Araya serpiştirilen bazı isimlerin dışında konusunda uzman veya bu işi bilen adamlar çok az.Çıkarları önde olan,nemalanma derdi olanları listelerde görmek mümkün.İlkokul mezunu olup lise mezunu yazılanlar bile varken,nu millette herhalde gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum.

Bakın CHP listesinde ilk sırada ittifakın kadınları var.Başkan uyanık adam.Kahvede,iş yerinde,sokakta yapılan kısır dedikodulara ve bunları yapanlara bakmıyor.Evlerinde oturan kadınlara,işinin başında olan bayanlara bakıyor.Onların vereceği oy’u kimse hesaplamazken o her daim hesaplıyor.Çünnkü Edirne nüfusunun yüzde 49'unu kadınlar oluşturuyor.Ve çok iyi biliyorum ki; eşi bir başka partide siyaset yapan kişilerin eşleri bile “Recebe” vereceğim diyor.Elbette Koray’a da verecek var ama yetmiyor…

Siyasette “belden aşağı vurmak” deyimi çok kullanılır.Belden aşağı vurulması demek kişilik haklarına saldırı,aile bağlarının zedelenmesi,iş hayatının tehlikeye girmesi,ve daha sayabileceğim bir çok zorluğu beraberinde getirmek demektir.Ha olur elinde belge ile bir yolsuzluğu vurursun eyvallah….Ama eş,çoluk-çocuk işin içine girecek dereceye getirilirse bunun pek siyasetle bağdaşmadığını söyleyebilirim.Birileri bu işi çok iyi bilerek bu yola çıktı.Belden aşağı sağda solda vurmaya başladı.Lakin kendi karasını görmüyor.Arkasında karası olan varsa bu işlere pek girmesin.Bunlar yakışık almaz.Bir çok yerde başarılı olduğu kadar ters teptiği de görülmüştür.Adayların buna dikkat etmesi lazım.Bir yolsuzluk,bir yanlış varsa elbette Devlet birimleri boş değil.Görür,bulur ve gereğini yapar.31 Mart’a kadar sevgi ve hoşgörü içerisinde geçmesini diliyorum seçimlerin.Gönül kırmak,gönül koymak yerine,gelin gönülleri bir edin. “Bu bir yarıştır” deyin ve geçin.Ha derseniz “biz belden aşağı vuracağız”, işte o zaman millet derki; “bunlar belden yukarı bir şey bulamadı, belden aşağı vuruyorlar.Bizde sandıkta kafalarına vuralım”der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.