banner78
banner12

30 Mart yerel seçimleri aslında bir milat! Ülke genelinde yapılan seçimler her yerde olduğu gibi ilimizde de beklenen sonucu vermiş,CHP sandıktan çıkmayı başarmıştı. “Rahat mı olmuştu?” sorusuna “pekte öyle rahat olmuştur” cevabını vermek kolay değil.Neyse olan oldu artık ve Edirne için önümüze bakmak lazım.Birilerinin her şeye tu kaka dediği,bir türlü beğenmediği bir ortamda kimin ne istediğini inanın bende anlamış değilim.

Önceki gün Recep Gürkan’ın mazbatasını alması ile başlayan süreç Edirne için birçoğumuz adına yeni bir başlangıç olarak görülse de bazıları için bu hiçte öyle olmadı.

3 yılı aşkın bir süre sırf Sedefçi yüzünden Edirne Belediyesinde olan toplantılara katılamamış,belediye ile ilgili olumlu olan hiçbir habere bakamamış, sürekli olarak Sedefçi’yi yazarak onu eleştirmiş ve halkın boyalı medyada göremedikleri gerçekleri sanal ortamda internet sitemde göstermeye çalışmıştım.Elbet bunun diyeti zaman geldi çok ağır oldu,ama hepsi bitti, geçti. Edirne’nin üzerinden kara bulutlar kalktı artık.

Kişisel çıkarlarını ve Edirne Belediyesini kullanarak bugün benim karşımda duranlar ve kuyumu kazanlar bugün artık birer zavallı olmuş ve bazıları dün hiçbir şey olmamış gibi “Gökhan ağabey”diyerek yanıma gelmiş ve zeytin dalını uzatmışlardı.Bunların arasında bir ayrım yapmam gerekirse adam olanları ayırdım şerefsizleri ise kendimden uzak tuttum.

Sedefçi’nin şahsıma aldığı tavrı kendilerine ilke edinenler bana karşıda otomatikman tavır almış ama bugün o it sürüsü sadece kendi çöplüklerine çekilmiş ve yıllardır kirlettikleri,kanını emdikleri belediyeden artık uzaklaşmışlardı.

Bu tavırlar içerisinde Belediyenin bazı işçi ve memurlarıda bana karşı tavır almış ama adam olanlar,dik duranlar her zaman benim ağabeyim yada kardeşim olarak kalmışlardır.

Gün Edirne Belediyesinde iş günüdür.Yıllardır adama göre muamelenin yapıldığı Edirne Belediyesinde artık sadece halkın belediyesinin devrede olacak olması bizi tatmin eden tek taraftır.Birilerinin kulu, kölesi, köpeği olanlar artık işine bakmalı bakmıyorsa ya bu deveyi gütmeli yada bu diyardan gitmelidir.

Koltuğa oturmadan önce Recep Gürkan kimsenin işi ile oynamayacağını ifade etmiş olsa da oynaması gerektiğini en iyi bilenlerden biri olarak bunu insaflı bir şekilde yapmasını tememni ediyorum.Sedefçi’nin emir eri konumunda olanların bir dakika bile tutulmaması gerektiğini düşünüyorum.Eğer sayın Gürkan görevde olduğu beş yıllık süreyi sıkıntısız yaşamak ve geçirmek istiyorsa bunu bir an önce yapmalıdır.20 yıldır belediyeyi babasının malı gibi kullanan,hatta orasını bir aile şirketi haline çeviren Sedefçi’nin artıklarını çok iyi ayrıştırmalıdır.İçeriden bilgi akışını sağlayacak,hatta daha ileri gidip evrak aktarımına,bilgisayar yazılımına kadar bu işi yapacak olanları çok çok iyi irdelemeli ve bunlara müsaade etmemek adına önlemini almalıdır.Şu an dahi akışın olduğu bir ortamda sızıntı varsa bunu derhal kapamalıdır.

Ayakların baş olduğu belediyede ayakların yere basması sağlanmalı, yürütmeleri değil yürümeleri sağlanarak yol verilmelidir.Çünkü hepimizin vergileri ile ödediği paralar sayesinde kartmatikçiler yaratılmış, gerçek anlamda emeğini veren dirseklerini çürütüp kentin otunu,bokunu temizleyenlere para dahi ödenemez hale getirilmiştir.

Sezar’ın hakkının Sezar’a verileceği bir belediyeyi Recep Gürkan’ın yürüteceğine eminim.Şakşakçılara değil,onu gerçek anlamda eleştirip yol gösterenleri ayırt etmeli parayla yazanlara,saltanatını devam ettirmek isteyenlere taviz vermemeli yalakaları,şarlatanları yazar kasaları yanından uzaklaştırmalıdır.

Krala bile kral çıplak denildiğinde kral bunun farkına varamıyorsa (ki yıllarca Sedefçi için bu söylendi, ama o etrafındakilerden dolayı çıplak olduğunu dahi görememişti) demek ki etrafında yalaka ve şarlatanlar çoktur.

Çok büyük ve ağır bir yükü omuzlarına alan Gürkan için yolun açık,Allah yardımcın olsun demekten başka diyeceğimiz yoktur.Halkın kendisi için söylediği tüm şeyleri boşa çıkarmak istiyorsa,kendisine verilen oyların diyetini ödemek, vermeyenleri, kendisini satanları madara etmek istiyorsa, benim tanıdığım ve inandığım Recep Gürkan olmak istiyorsa,kendini hizmete adayacak, adarken ise ranta, talana,yalana,dolana asla taviz vermeyip birilerini veya kendini değil gönülleri zengin yapacaktır.

Ben sadece ve sadece göreve gelir gelmez şahsıma uygulanan ve bundan sonra hiçbir basın mensubuna uygulanmayacak olan ambargonun kaldırılmasına yönelik yaptığı çalışma için teşekkür ediyor, davamız ve sevdamız Edirne diyorsak bizde varız diyoruz….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.