banner78
banner12

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde aday adaylıkları için başvurular yapılırken,genelde iktidar Ak Parti,yerelde iktidar CHP’nin arasında karşılıklı atışmalara birkaç gündür şahit oluyoruz.

Ak Parti il başkanı her nedense CHP’li Belediye başkanı ile bir atışma içerisine girmiş durumda.Tabir yerindeyse Ak parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe “durdu durdu kudurdu!”

Ne oldu da bugüne kadar suskundu da,gıkı bile çıkmayan İl Başkanı taarruza geçti?İki iş yeri ile Belediyenin kiracısı olduğu için bugüne kadar sessiz kaldığı iddia edilen İl başkanı Akmeşe, aday adaylığı konusunda yıldızını parlatmak için mi bu yolu seçti acaba?Söylemlerine,konuşmalarına bakılırsa aslında siyaset adına elle tutulur bir söylemi yok ama “vardır bir bildiği” deyip birkaç satır yazalım bakalım…

Yıllardır Ak parti İl Başkanı İlyas Akmeşe CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’a CHP İl Başkanı’ndan daha çok yakınlık göstermekteydi.Taa ki adı yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olarak geçmeye başlayana kadar.

Ardı ardına yapılan açıklamalar,karşılıklı restleşmeler kamuoyunda aslında “kayıkçı kavgası veya goy goy yapmak” olarak yorumlanıyor.İl Başkanı Akmeşe’nin iktidar partisi il başkanı olarak vurması gereken başka konular varken,basit konulardan başkanı hedef alması aslında “ne şiş yansın ne kebap yansın” manasını taşıyor.

Bugüne kadar tek bir kelimen yok arkadaş! İktidar partisi il başkanı sıfatı ile ne hükümetin yatırımlarını anlatan,nede muhalefet partisi belediyesini eleştiren bir açıklaman yok! Aday adaylıklarının gündeme gelmesi ile bir coşkuya kapıldın gidiyorsun.Aman bak benden uyarması! Yarın altındaki koltukta gider, kalırsın CHP’li belediyenin eline.Kiracısı olamazsan kalırsın ellerin eline…

Ak Parti’nin yaptığı basın toplantılarına basın özgürlüklerini sınırlayan anlayıştan dolayı gidemiyorum.Yani yasaklıyım!Nedeni ise bir gazetecinin il başkanını sıkıştırması.Çokta önemli değil! Bizde yazılı ve görsel medyadan olayları takip ediyoruz.

Sayın Akmeşe basın toplantısında tutturmuş bir alt yapı sorunu gidiyor.Başka konular var ama işine gelmiyor!Ak Parti’nin Genel Merkezden gelen kurmayları Edirne’de cirit atıyorlar.Basını takip ediyorlar,Ankara’ya sürekli bir bilgi akışı var.Gündemde olmak lazım ki; Ankara görsün…

Belediye başkanı Recep Gürkan’a “laf ebesi”diyor. Aaa ne kadar ayıp!Yakışıyor mu koca il başkanına?İnteraktif çocuk müzesini eleştiriyor.29 Ekim’de açılacak olması çok manidar ve bundan acayip rahatsızlar….Sonra kalkıyor “belediyeyi bürokratik engellerle engellediği sözlerine tepki gösteriyor ve “evet engelledim,sen Atatürk anıtının önüne tuvalet koyarsan bende engellerim”diyor.Alkışşşşş….Demek ki engelleyebiliyormuş!

İnteraktif çocuk parkının 6 milyon TL’ye mal olduğunu ve Fen işlerinden park ve bahçeler müdürlüğüne 6 milyon TL aktarım yapıldığını ifade ediyor sayın Akmeşe ve hesap soruyor.İyide Ak partili Meclis üyeleri ne yapıyor ben çok merak ettim???

“Biz gücümüzü milletten alıyoruz” diyor, “pardon hangi gücü?” demeden geçemeyeceğim.Edirne’de kimin milletten güç aldığı alınan oyla ölçülüyor ve görülüyor zaten.Seçim sonuçlarını bir hatırlatmak lazım.

Şimdi aslında lafı fazla uzatmaya gerek yok! Ak Parti’nin Edirne’de belediyeyi alamaması gibi bir durum söz konusu değil.İsterse alır.CHP kalesi malesi hikaye….Yeter ki istesinler.Bugüne kadar çok istemedikleri için alamıyorlar.Alması da bu kafayla söz konusu değil.Keşke alsa da bizlerde Ak Belediyecilikle tanışsak.Bak İpsala’ya,bak Enez’e….

Yani olmayacak duaya amin demek gibi bir duru söz konusu şu sıralar Ak parti saflarında.Ak Parti genel merkezi önce bir gazetecinin tehdidine boyun eğen ve şahsımı yasaklayan zihniyeti bir irdelemeli. “Özgür basın” derken bile samimi olmadığını gördüğüm sevgili il başkanım İlyas ağabey…Senden bunu beklemezdim…

Basın açıklamanı dinlerken bile senin belediyeyi alamayacağına olan inancımı gördüm.Belediye başkanı Recep Gürkan’ın alt yapıyı 4.5 yıldır yapamadığını iddia ederken ardından “bir 4.5 yıl daha bekleriz” demen seninde inancın olmadığını gösteriyor.Meriç nehri kenarındaki Dsi’nin yaptığı rekreasyon alanı için “sen yap ta görelim,bu işi sana bırakıyorum” demekle sen zaten belediyeden umutsuz olduğunu tescilliyorsun.Önce insan kendi inanacak be başkan.Sosyal medyada boy boy fotoğraflar yayınlayıp, “halkımızla istişare ettik” diyorsun ya; o fotoğraftakilerin halk olmadığını,çoğunun partililerin olduğunu biz biliyoruz.Partililerinden oy alma endişen mi var ki; sürekli onları ziyaret ediyorsun?Git vatandaşı ziyaret et,onların sorunlarını dinle…

Sen bırak başkanı da, yarım kalan köprü işini anlat.Sen bırak başkanı da,kanal projesinin neden tamamlanmadığını anlat? Sen bırak başkanı da Ülkemize bir saatlik yoldan gelen ama dönüşte 6 saat bekleyen insanlar için ne yaptın onu anlat? Sen bırak başkanı da,neden ikinci sıradan adayken çıkamadın onu anlat?

Sen bizi sevmesen de biz seni seviyoruz başkan….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.