banner78
banner12

Aslında söz “köyün delisi” ama,biz yazımızı şehre uyarladığımız için “şehrin delisi” demek pekte yanlış olmaz. “Akılsız” söylemi ile “deli” söylemini sıklıkla kullandığını bizler çok iyi biliyoruz.Zaten yaptığımız haberlerde de,videolarda da bunlar sabit…

Bir kentin alt yapısına kazmayı vuran ve bu vuruşunu akılsızlık,delilik olarak niteleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan bahsetmek istiyorum.

Yıllarca Edirne’de yağan yağmurlarda,patlayan su tesisatlarında eleştirilerin hedefindedir kentin belediye başkanları.Yağan yağmurda,kaynayan suda kabahat hep onlarındır.Zamanında kanalizasyon giderlerini temizlemeyen, bakımlarını yapmayan personelin hiç mi hiç, suçu yoktur zaten!Elbette o personeli de yönlendirmek,gereğini yapmasını sağlamakta baştaki kişide yani,belediye başkanındadır.

Bakın şimdi; yıllardır bu kenti yönetmiş,kentin üst kısmına yatırımlar yapmış,yani makyajı iyi bilen bir belediye başkanını hepimiz biliyoruz.Bugün yaşanan alt yapı sorunlarının da aslında sorumlusu bizzati kendisidir.Rahmetli Cengiz Varnatopu döneminde başlanılan “yağmur suyu atık toplama kanalları projesinin” bile katili belki de odur.Sen yağmur suyu toplama kanallarına kanalizasyon bağlanmasına göz yumarsan,var olan projeyi sondan başa doğru değil de, şov için iş yaptığını göstermek adına kentin göbeğine getirirsen bugünkü sonucu böyle yaşarsın.

Göreve gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan özelikle alt yapı konusunda gelen eleştirileri bertaraf etmek için seçim beyannamesinde de ele aldığı alt yapı sorunu için “çözeceğiz” demişti.Çözmek içinde gereken adımları atmış, ancak iktidarın Ankara tarafı ve Edirne’deki yerel ayağı bu işin olmaması için türlü yokuşlar yaratmıştı.Taa ki alt yapı işini alan firma belli olana kadar.Kimin aldığından ziyade bu işin bitirilmesi ve hızlı bir şekilde devam etmesi önemli olan.Çünkü artık sistem böyle.Zaten Edirne Ak parti Milletvekili Fatma Aksal’da temel atma törenine katılmış ve orada bir laf etmişti.Zaten lafın altında yatanda gerçekti…

Bakın sayın Aksal ne dedi? “farklı siyasi partilerde siyaset yapıyoruz.Kısa bir süre öncede bir yerel seçim süreci geçirdik.bende Ak parti’nin vekili olarak görmek isterdim ki; Ak Parti Edirne’de belediye’yi alsın Ak parti çatısı altında hizmet yapalım.Ama Edirneliler tercihini yaptılar,görevi Recep başkanımıza verdiler.Ne yapacağız?Yani önümüzdeki tek bir seçenek var!Ya hiç destek vermeyip,Edirne’yi mahrum edeceğiz,yada desteği verip Edirne için en iyisini yapmaya çalışacağız”demişti.Yoruma açık.Yani “istesek Edirne’yi mahrum edebiliriz.”Vay be!...Bunu söyleyen Edirne milletvekili açıkça itirafta bulunuyordu…Sonra Edirneliler neden oy vermiyor??? Sonuçta el birliği ile altında yatan gerçeklerle alt yapı başladı ama bu laf unutulmadı.Yazanda olmadı ama biz yazalım belki ekmekle oynarlar….

Evet, şehrin delisi veya akıllı olmayan belediye başkanı alt yapı için kolları sıvamıştı.Düne kadar evlerini su basan zihniyet şimdide sokakları kazılıyor diye sitem ediyor.Kolayları da hiç bulunmuyor hani…Evet, kentin dört bir yanı kazılacak ve sistemli bir şekilde alt yapı tamamlanacak.Bu arada bunu bir lütuf gibi sunan iktidar temsilcilerine de şunu hatırlatmakta yarar var! İhale müteahhit firmanın 215 milyon liraya “ben bu işi yaparım”demesiyle başladı.Yani iller bankası diyor ki; “ben senin için bu işe kefil olurum ama sana gönderdiğim ödenek diliminden ben bu parayı eşit taksitlerde senden keserim.”

Edirne’nin 2050 yılına kadar altyapı sorununu çözecek 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi’nin, 110 bin metre Kanalizasyon Şebekesi ve 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalı’nı üst yapısıyla birlikte 3 yılda tamamlanacağını biliyoruz.

Çamur içinde kalacağız,toz toprak yutacağız,zorlu yolları aşacağız ama hiç olmazsa bok içinde kalmayacağız.

Şimdi sayın başkan için araç her çukura girdiğinde küfür edecek olanlar var,her toz toprakta söylenecek olanlar var.Bunların hepsi gelip geçecek.Önemli olan yıllar sonra yolları ile düzenli,alt yapısı ile sorunsuz bir kentin sahibi ve sakini olacağız….

O yüzen akılsızlık değil akıllı bir başkandan bekleneni yaptığınızı bilmenizi isteriz….Öncekiler akılsızsa o’da onların sorunu….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.