banner137
banner12

Ak Parti Edirne teşkilatı için nihayet kongre tarihi belli oldu!...Bir süredir sürüncemede olan ve “ha bugün ha yarın” dedirten kongre tarihi için Genel Merkez net tarihi belirleyerek “20 Ocak 2021” dedi.

Yanlış hatırlamıyorsam; İba 21 Kasım 2019 tarihinde dönemin il başkanı İlyas Akmeşe’nin 4 yıllık saltanatının Genel Merkez tarafından sonlandırılması ile il başkanlığı görevine getirilmişti.Bayan olması ve Ak parti’nin bayan adaylar konusunda ki hassasiyeti bu noktada göze çarpan en önemli erktendi bana göre.Göreve geldiği günden bu yana İl Başkanı sıfatı ile kapılarını herkese açan bir il başkanı sıfatı çizdi.Edirnelilerin bir nebzede olsa Ak parti’ye bakışını değiştirdi diyebilirim…

Dönemin Ak parti il başkanı İlyas Akmeşe ve ekibindeki bazı kişilerin şahsıma uyguladığı yasağı bile medeni cesaretini göstererek Ankara’dan kaldırtmayı başardı ve hakkın ve haklının,mazlum ve mağdurun yanında olduğunu bana göre gösterdi.

O dönemde İlyas Akmeşe’nin ve yanında bulunan bazı kişilerin şahsi hesapları yüzünden dolayı tarafıma uyguladığı “partiye giremez” yasağı o dönemde şahsıma verdiği zararın yanı sıra kamuoyunda da bu durumun bilinmesi ve duyulmasından dolayı kendilerine inanılmaz sorun yaşattırmıştı ama anlayana….

İnsan kazanmak onların literatüründe ve fıtratında yoktu! Parti kapısına gelen çok sayıda kişiyi boynu bükük kapıdan göndermiş,Ak parti’ye karşı olanların sayısında bir hayli artış yaşanmasını sağlamıştı.İş için geleni bile “burası işçi bulma kurumu mu?” diyerek gönderdiğine kendi arkadaşları bile şahittir…O dönemde şahsıma o kadar çok bilgi geliyordu ki! Duyduklarıma inanamıyordum…Neler yoktu ki! Ekmekle oynamaya kadar gidenleri bile vardı.

Genel Başkan sıfatı ile kendisini 7/24 partiye adayan ve vatandaşın yanında yer olunması gerektiğini her daim haykıran Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine, Edirne’de partiden adam uzaklaştırma yarışı vardı sanki…

İşte bu 21 Kasım 2019 tarihinde başlayan ivme iyi yönde yukarıya doğru yönelmeye başlamıştı.Partiye küsenler,çıkarları ters düşenler,maması kesilenler yer yer yediği kabı pislemeye kadar gitmişlerdi.Mevki ve makamları herkes taşıyamaz! Belgin İba bu konuda gerçekten hanımefendi kişiliği ile partide bayan sayısının artmasına,mazlumların sorunlarının çözülmesine kadar pek çok olumlu işe imza atmıştı.Belki siyaset sahnesi ona büyüktü ama hakkında bir Allahın kulunun çıkıp işimi yapmadı veya ilgilenmediler denildiğini daha henüz ben duymadım.Duyan varsa bana iletsin ki bileyim ve buradan yazayım…

Yaptıklarını basınla paylaşmasa da,reklam kokan hareketlerden kaçınsa da biz yaptıklarını biliyoruz.Hiç olmazsa şahsım için yaptıklarını biliyorum ve inanıyorum… Bana kimse masal anlatmasın!

Ak parti’nin daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi siyaseten hükümetin-iktidarın gücünü Edirne’de hissettirmesi lazım..Örnek vermek gerekirse; yatırımlar var ve yapılıyor ama bir çok kişi bunu bilmiyor.İba bu konuda elinden geleni yapmaya çalışsa da,yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı reklama pek yanaşmıyor.Ama siyaset reklam işidir.Yapılanları halka anlatma sanatıdır.Birileri gibi masada oturup rant yaratma işi değildir.

Pandemi nedeniyle ertelenen ve kongre heyecanından mahrum edilen Edirne tüm ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra il kongresi için 20 Ocak tarihli vizeyi almış durumda…

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımının hesaplandığı kongre öncesinde şu ana kadar aday konusunda sessizlik hakimiyetini koruyor.Zaten Ak parti kongrelerinde çok adaylı seçime yer olmadığını biliyoruz.Ankara yollarını aşındırınlar,kapı kapı dolaşarak aday olma arayışında olanlar dışında şu ana kadar aday konusunda net bir açıklama yok! Hoş gerçi Belgin İba’da “ben adayım” demedi.Ama bu demek değil ki; aday olmayacak...Elbette aday olacak ve genel merkez bayan aday olması ve bayanlara verdiği önceliğin yanı sıra dürüst siyasi ahlakından dolayı tercihini bu yönde kullanacaktır.Şimdi bazı kesimler bu satırları okurken lafları sıralıyorlar ama; inanın bu işi kendini yenememiş,işini benimseyememiş ve işi dahi belli olmayan adamların yapması çok doğru ve hoş değil.Parti kongrede ya İba ile seçime girecek yada sürpriz bir isimle yoluna devam edecek.

Her ne olursa,her kim olursa olsun.Halktan kopuk olmayacaksın.Kibirli olmayacaksın.Kendini kaf dağında görmeyeceksin.Halkı ezmeyecek,ayrım yapmayacaksın.Partinin kapısını kapatmayacak,ardına kadar açık tutacak ve vatandaşın derdine derman olacaksın.

Önceki yazımdan alıntı yaparak şunu söylemek istiyorum….Ak partili yöneticiler vatandaş ile arasına asla duvar örmemeli.Parti kurulduğu gün vatandaş direk partiye veya partiliyle irtibat kurabiliyordu.Zamanla parti yukarıya çıktıkça vatandaş ile aradaki mesafe açıldı.Aradaki açılan mesafeden dolayı ulaşmak zor oldu.Araya adamlar konuldu.Vatandaş adamlarla değil,başkanla muhatap olmak istiyordu ama maalesef bu olmadı.Araya konulan kişiler kendini bir halt sanarak,farklı yollar denedi ve partiye akıl almaz zararlar verdi.Bu zararı tölere edebilecek kişi gerçek Ak partilidir.Çakma değil.

Son bir cümle ile noktalayalım…14 Ağustos 2001 yılında kurulan partinin o günkü kurucuları küstürülmüş,partiden uzaklaştırılmışsa bir yerde hata vardır.Partide çıkarlarını gözetenler,cebini düşünenler,ranta çanak tutanlar bugün bu partide yoksa birincisi bu onların ayıbıdır,ikincisi ise partideki dürüst insanların başarısıdır…Öyle ben kızdım partiye kütsümle particilik olmaz.Ak partili yine hiç olunmaz.Ha biraz zaman geçsin.Zaman bana her şeyi bir göstersin o zaman ben kimlerin ne fırıldak olduğunu,neler yaptığını zaten sizlerle paylaşacağım.Hadi bakalım kongreniz hayırlı, uğurlu olsun….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.