banner78
banner12

1994 yılında kuruldu!...Edirne’de öyle yada böyle 4 bin kişi bu kapıdan ekmek yiyor.Kurulma aşamasında ne zorluklar çıkartıldı bir bilseniz?Ama bugün gelinen noktada Edirne’de üretilen ve Edirneli emekçilerin ellerinde şekillenen bu ürünler tüm dünyaya ihraç ediliyor.yetmiyor daha da büyümek istiyor ama bürokrasi vesaire engellerle adımlarını temkinli atmaya çalışıyor.Ülkede ekonomik kriz olsa da yatırım yapmak,genişlemek için araştırmalarına devam ediyor ve fahri hemşerisi olduğu Edirne için bir şeyler yapma gayretinden vazgeçmiyor.

Evet; Edirne’de 30 bin metrekare üzerine kurulu olan, otomasyon ağırlıklı makine parkı ile hizmet veren ve 4 bin çalışanından 3 bini bayan olan Şahinler Holding bünyesindeki Modavizyon’dan bahsediyorum.

Zaman zaman Edirne’ye gelen Holding sahibi Kemal Şahin her gelişinde fabrikayı ziyaret ediyor ve “bir tık daha ileri nasıl taşırımın?” gayretini gösteriyor.

Araştırıyor,araştırıyor,araştırıyor.Şehrin dinamiklerini harekete geçirmek için istişareler ediyor,Ticaret Sanayi odası ile Vali,Belediye Başkanı,Milletvekilleri ile görüşüyor, her defasında da basın ile bir araya gelerek paylaşımda bulunuyor.

İşte tüm bu gayretleri sarf ederken aklına güzel bir fikir geliyor.Kemal Şahin’in… Çorlu’da bulunan Avrupa Serbest bölgesinin dolduğunu ve cevap veremediğini savunarak Edirne Oğulpaşa merasının olduğu 4 bin dönüm alana Avrupa Serbest Bölgesinin bir benzerini kurulmasını talep ediyor.Edirne Ak Parti,CHP ve İyi Parti Milletvekillerine de konuyu aktararak siyasi iradeden bu konuda destek istiyor. Yani “siz benim önümü açın,bürokrasiye takılmadan 1 milyar dolarlık bu büyük yatırımı yapmam için bana olanak tanıyın, bende 10 bin kişinin istihdamını burada sağlayayım”diyor.

Evet evet; yanlış duymadınız.İşsiz 10 bin insana iş kapısı.Edirne ve çevresi için bu rakam inanılmaz bir rakam.Avantajları,dezavantajları elbette tartışılır ama daha dakika bir gol bir dercesine bazı kalemler harekete geçerek “vay efendim buradaki alan tarım alanı,mera falan” demeye başladılar.Varsın mera olsun.Bu ülkede meralara neler yapıldı?Kaldı ki düne kadar mera olan bu alan bugün sanayi alanı olarak kullanılmak isteyince neden ses çıkmaya başladı anlamak mümkün değil….Yaptığım araştırmada 4 bin dönüm alanın sadece bin dönüm kısmına kirletmeyen tekstil ağırlıklı bir sanayi kurulacak ve kalan 3 bin dönüm alan ise Almanya’dan gelecek mühendisler tarafından sulama ve diğer çalışmalarla aktif mera haline getirilerek köylünün kullanımına sunulacak.Böylelikle hayvancılık canlanmış olacak ve hayvanlar doğal alanlarda otlama şansı bulacak.Meraların hali ortada çalıdan geçilmiyor.Çalı makinesi de harıl harıl çalışıyor ama nafile.Keçiyi meraya salmazsan çalıdan geçilmez.Makinede çalışır durur.Ama meranın denildiği gibi bakımı yapılırsa burada köylü hem iş anlamında hemde tarım ve hayvancılık anlamında kazanır.Yani sizin anlayacağınız o malum kalem burada neyi amaçladı anlamak mümkün değil?

Edirne’de ekmek yiyen 4 bin kişi ile konuşmak lazım.Fabrikanın durumu,hassasiyetleri neler anlamak lazım.Her şeyden önce Edirne’ye gönül veren ve bir Edirne sevdalısı olan genel müdür Turgut Bakır’ı unutmamak lazım.

Edirne OSB kuruldu hali ortada.Satmak için atılmadık takla kalmadı.Sanayici veya fabrikatör zorla oralara getirilip yatırım yaptırıldı zamanında.Şimdi ise 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan bu girişime engel olmamak lazım.Taş koymak yerine,her şeyi ile düşünüp,konuşup tartışmak lazım.

Edirne Milletvekilleri de bu konuda gerekeni yapmalı.Bu fikri tartışmalı,yukarılara taşımalı.Bin dönüm alan üzerinde sanayi kalan 3 bin dönüm üzerinde köylüye imkan olanaklarla dört dörtlük mera.Sizce 4 bin dönüm öylece bırakılarak hebamı edilmeli yoksa böylesi önemli bir yatırımla hayata mı geçirilmeli?....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.